Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą do mięs. Polać łyżką oliwy, wymieszać.

Krok 2

Paprykę pokroić w paski, posypać przyprawą do warzyw. Polać łyżką oliwy i wymieszać.

Krok 3

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do warzyw, wycisnąć czosnek. Polać łyżką oliwy. Wymieszać.

Krok 4

Kurczaka i warzywa wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach około 45 minut.

Krok 5

Sos przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotować ryż.

Krok 6

Warzywa z kurczakiem podawać z ryżem polanym sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej