Zapiekanka z tortellini pesto i tuńczykiem
łatwe
120 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 puszka
1 słoik
10 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
1 gram
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cukinię kroimy w plasterki.
Krok 2
Ugotowane tortellini przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pesto i przyprawę suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Mieszamy drewnianą łyżką.
Krok 3
Teraz dodajemy pokrojoną cukinię, oliwki, kukurydzę, mieszamy. Na wierzchu kupkami układamy tuńczyka. Całość posypujemy startą mozzarellą.
Krok 4
Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej