Wiosenna sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka na grilla

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 słoik

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić w paski. Paprykę, ogórek i fetę w kostkę.

Krok 2

Oliwki pokroić na połówki. Suszone pomidory odcedzić i pokroić w paski.

Krok 3

Wszystkie składniki dodać do miski, dokładnie wymieszać.

Krok 4

Na sam koniec przygotować sos sałatkowy według przepisu. Dodać do sałatki razem z łyżką sosu Hellmann's.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej