
Składniki
8 sztuk
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
5 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nóżki pieczarek odłamać. Dokładnie umyć i osuszyć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 3
Mięso mielone przełożyć do miski dodać przyprawę do mielonego, majeranek. szczyptę chilli i doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Mięso dorzucić do podsmażonej cebuli. Smażyć dopóki nie będzie surowe. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz przecier pomidorowy. Wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.
Krok 5
Tak przygotowanym mięsem nadziewać oprószoną solą pieczarki. Posypać z wierzchu mozzarellą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-30 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Oto przekąska dobrze nadziana! Pieczarki faszerowane mięsem mielonym to prosta, ale efektowna i bardzo smaczna potrawa. Trudno znaleźć osobę, która nie skusi się, chociaż na jedną porcję. Musimy jednak uprzedzić: pieczarki z mięsem mielonym potrafią wciągnąć, więc lepiej od razu przewidzieć dokładki.
Dla kogo? Pieczarki być może wyglądają niepozornie, ale z dobrze przyprawionym nadzieniem zamieniają się w danie, którym możesz pochwalić się wszystkim osobom, które do tej pory wątpiły w twoje umiejętności kulinarne. W przepisie na pieczarki nadziewane mięsem mielonym wszystko wyjaśniamy krok po kroku, więc na pewno sobie poradzisz.
Na jaką okazję? Pieczarki nadziewane mielonym ogą wystąpić na stole w charakterze głównego dania, choć dobrze jest wtedy podawać je w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw i pieczywa. Pieczarki faszerowane mięsem to niezawodny sposób na ciepłą kolację albo imprezowy poczęstunek. Gdy znajomi wpadają na pogaduchy, nie musisz spędzać w kuchni połowy dnia na przygotowaniach do wystawnej uczty.
Czy wiesz, że? Właściwie zrobione zakupy są kluczowym elementem tego dania. Duże pieczarki faszerowane mięsem mielonym nie tylko prezentują się lepiej, ale też znacznie ułatwiają cały proces przygotowania potrawy. W małych kapeluszach zmieścisz niewiele farszu, a nie o to chodzi! Poza tym wybieraj świeże grzyby o jasnym kolorze, bez przebarwień.
Dla urozmaicenia: Nie wyrzucaj grzybowych nóżek. Pokrój je drobno i dodaj do mięsnego nadzienia do pieczarek faszerowanych mielonym. Mozzarellę możesz zastąpić żółtym serem. W wersji wegetariańskiej farsz na pieczarki nadziewane przygotuj z ugotowanych na twardo jajek albo pomidorów