Domowe hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe hamburgery

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

6 sztuk

1 gram

1 gram

6 plastrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu przyprawy fix soczyste burgery.

Krok 2

Uformować 6 płaskich kotletów. Smażyć z każdej strony .

Krok 3

Bułki przekroić, spód bułek polać ketchupem, położyć kotleta, plaster sera, plasterki ogórka kiszonego i liść sałaty. Górę bułki polać sosem czosnkowym i ketchupem, przykryć hamburgera. Wskazówka: najlepiej jak kotlety są gorące, wtedy ser żółty szybko się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyk wieprzowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej