
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
16 sztuk
1 sztuka
100 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę w kostkę, podsmaż chwilę na oliwie i dodaj mielone mięso. Smaż całość do momentu, gdy mięso będzie suche.

Krok 4
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30-40 minut. Zdejmij folię, gdy makaron będzie miękki i lekko zapiecz do momentu, kiedy ser na wierzchu się zrumieni.

Krok 3
Wysmaruj naczynie żaroodporne oliwą. Faszeruj sosem surowe rurki makaronu i ułóż je w przygotowanym naczyniu. Zalej je śmietaną 22%, następnie posyp serem i nakryj folią aluminiową.

Krok 2
Rozmieszaj Fix Pikantne Bolognese z chilli Knorr z wodą według proporcji podanych na opakowaniu. Dodaj go do mięsa i gotuj razem do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Następnie odstaw do ostudzenia.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni z mięsem
Makaron cannelloni to doskonała baza do przygotowania smacznego i wyjątkowego dania. Zainspiruj się i wypełnij go wyrazistym farszem, którego podstawą jest mięso mielone. Sięgnij po jego dowolny rodzaj, np. wołowe, wieprzowe lub mieszane. Podsmaż je na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek oraz drobno posiekanej cebuli. Wyrazisty aromat zapewni mu odpowiednia mieszanka przypraw – w szczególności suszonych liści kolendry, bazylii i oregano. Wypróbuj również wariantu z pomidorami oraz pikantną papryką chili. Do przygotowania cannelloni z mięsem niezbędny będzie sos bolognese. Zadbaj o to, aby całość miała gęstą konsystencję – dzięki temu z łatwością przełożysz farsz do surowych rurek makaronu. Gotowe cannelloni piecz w piekarniku rozgrzanym do 190° C. Oprósz je startym żółtym serem. Danie podawaj na ciepło z dodatkiem sosu beszamelowego, udekorowane natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Świetnie sprawdzi się na obiad lub ciepłą kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i przyrządź pyszne danie makaronowe.