
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.
Krok 2
Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.
Krok 3
Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.
Krok 4
Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.
Krok 5
Piec 35 min w temp. 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej