Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

20 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku przesmaż posiekana jedną cebulę, wlej śmietanę. Sos gotuj 3 minuty. Dopraw do smaku.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 1

Krok 2

Liście szpinaku umyj i sparz krótko we wrzącej wodzie. Łososia pokrój w „słupki” (12 szt.) długości makaronu a następnie zawiń każdy z nich w liście szpinaku. Gotowe wsuń w makaronowe rurki.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 2

Krok 3

Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie, dodaj kapary oraz oliwki. Wlej szklankę wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Sos doprowadź do wrzenia i gotuj 8 minut.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 3

Krok 4

Do sosu włóż przygotowane canelloni i gotuj na małym ogniu 8-10 minut pod przykryciem.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 4

Krok 5

Rurki z łososiem przełóż do naczynia posmarowanego śmietanowym sosem. Wierzch polej czerwonym sosem z Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne oraz pozostałym białym sosem i przykryj serem mozzarella pokrojonym w plastry. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, udekorowane listkami bazylii.

Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia możesz użyć innej, zarazem bardzo smacznej ryby – np. sandacza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z łososiem, oliwkami i kaparamiCannelloni z łososiem, oliwkami i kaparami

Nadziewany makaron cannelloni to popularne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Poznaj ciekawy przepis na farsz i przyrządź go z łososiem, oliwkami i wyrazistymi kaparami. Alternatywą dla łososia będzie równie smaczny sandacz. Od czego rozpocząć gotowanie? Do rondelka z rozgrzanym tłuszczem dodaj posiekaną cebulę i wlej śmietanę – sos gotuj przez kilka minut, a na końcu dopraw podstawowymi przyprawami. Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu, i umieść w nim łososia zawiniętego w liście szpinaku. Cebulę (najlepiej sprawdzi się biała) pokrój w kostkę i usmaż na oliwie, po czym dodaj kapary, oliwki, szklankę wody oraz zawartość opakowania. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut – na koniec zanurz w niej faszerowane cannelloni. Jak zapiec makaron? Rurki z łososiem przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego śmietanowym sosem. Ich wierzch polej czerwonym sosem z opakowania i przykryj serem mozzarella. Piecz przez kilkanaście minut i wyłóż na talerze. Danie serwuj polane obficie sosem, a także udekorowane listkami bazylii. Proste i smaczne gotowane jest możliwe dzięki naszym przepisom!