Kanapka z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z pieczonymi warzywami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

17

heart
689 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

381 osób wydrukowało

Pobierz pdf

664 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte warzywa skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 25 minut aż zupełnie zmiękną.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Gorące jeszcze warzywa przykryj folią, odstaw do ostygnięcia.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Zimne już warzywa obierz, z papryki usuń pestki. Pokrój w drobną kosteczkę, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość przesiekaj nożem i połącz z resztą warzyw.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw do smaku olejem sezamowym, sosem sojowym, posiekaną kolendrą oraz ketchupem Hellmann‘s.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Gotową pastę nakładaj na opieczone wcześniej w piekarniku kromki bagietki.

Kanapka z pieczonymi warzywami - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Kanapki posyp mała ilością parmezanu.

23

Opinie o przepisie

  • Jacek Kosowicz

    Jacek Kosowicz , 19.08.2015

    Ja takie kanapki Lubie i jeszcze jak ktoś mi zrobi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Szarzynski

    Dariusz Szarzynski , 19.08.2015

    slawkowi przyda się wegenarizm !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima , 19.08.2015

    wyglada rewelacyjnie. Lece na zakupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Endriu Czaplarski

    Endriu Czaplarski , 19.08.2015

    Kiedyś ją zrobiłem do góry nogami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wolak

    Małgorzata Wolak , 19.08.2015

    Smacznie, kolorowo i zdrowo !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia Ślipek

    Wiesia Ślipek , 19.08.2015

    WYGLĄDAJĄ PYSZNIE.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Luszynski

    Marcin Luszynski , 19.08.2015

    Na prawdę 45 minut przygotowania? Jak mi to zrobi ukochana to zjem ze smakiem, później ją ukocham. Ale ja nie mam tyle cierpliwości do niczego :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Biernacka

    Anna Biernacka , 18.08.2015

    zamiast cebulki dodaje czosnek,też pyszne,,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Otylia Wójtowicz

    Agata Otylia Wójtowicz , 18.08.2015

    Jak sie je robi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Galuszka

    Kazimiera Galuszka , 18.08.2015

    Oj zjadlo.by sie zjadlo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Krzemiński

    Wojciech Krzemiński , 18.08.2015

    Ochyda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Hnat

    Krystyna Hnat , 18.08.2015

    Niam niam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Taczkowska

    Helena Taczkowska , 18.08.2015

    Przystwki zawsze cieszą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Sznycer

    Janusz Sznycer , 18.08.2015

    Nie drecz mnie....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pytlik

    Antoni Pytlik , 18.08.2015

    to coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Glina

    Grażyna Glina , 18.08.2015

    Ale pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Wolanowska

    Wieslawa Wolanowska , 18.08.2015

    A ja dziś zrobiłam kanapki z malinowym pomidorem i cebulką posypałam solą z ziołami i też polecam ,są przepyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlen Ka

    Marlen Ka , 18.08.2015

    wygląda zachęcająco

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Bartosiak

    Mirosław Bartosiak , 18.08.2015

    smacznego wszystkiymm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 18.08.2015

    Aj by sie zjadlo..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Matlak

    Edward Matlak , 18.08.2015

    najlepsze kanapki na świecie to robi moja siostra Nelusia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Sordyl

    Halina Sordyl , 18.08.2015

    To hest pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Zakrzewska

    Bożena Zakrzewska , 18.08.2015

    Pięknie wygląda zapewne też tak smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pieczonymi warzywamiKanapka z pieczonymi warzywami

Umyte warzywa skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 25 minut aż zupełnie zmiękną.