
Składniki
12 sztuk
600 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
100 gramów
30 mililitrów
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak rozmroź i odcedź. Następnie posiekaj i połącz z rozkruszonym serem feta.

Krok 2
Dodaj posiekane oliwki, żółtka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Farsz powinien być dość ścisły.

Krok 3
Nadziewaj makaron farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 800 ml wody i zagotuj.

Krok 5
Przygotowanym sosem zalej cannelloni. Następnie przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30 minut. Po upieczeniu posyp makaron oregano. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza, możesz posypać cannelloni dodatkowym serem, np. żółtym lub mozzarellą.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni ze szpinakiem i serem feta
Wypróbuj przepis na danie z kuchni włoskiej, bogate w smaki i aromaty, czyli cannelloni ze szpinakiem i serem feta. Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu. Jednak makaron jest popularny w całej Italii. Cannelloni to makaron w kształcie rurek o dużej średnicy, który nadziewa się różnymi farszami. W tym przepisie nadzienie stworzysz na bazie szpinaku i sera feta, którego słony posmak idealnie współgra z delikatnymi liśćmi szpinaku. Zarówno w tym przepisie, jak i w całej kuchni włoskiej, nie może zabraknąć wyrazistych w smaku ząbków czosnku. To danie już jest przepyszne, jednak aby było perfekcyjne, dodaj do niego sos napoli, który został stworzony na bazie pomidorów, oregano, bazylii i tymianku. Jak każdy makaron, tak i cannelloni lubi towarzystwo tartego żółtego sera, więc jeżeli masz taki w lodówce posyp nim wierzch dania. Buon appetito!