Rumiane penne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane penne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie (2 łyżki) przesmaż posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Następnie dodaj liście szpinaku, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml wody oraz łyżką oliwy i zagotuj.

Krok 3

Ugotowany makaron połącz ze szpinakiem oraz sosem. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Wierzch zapiekanki obficie posyp startym serem, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Udekoruj listkami ziół.

Krok 5

Ugotuj makaron penne.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Dorota Kloz

    Dorota Kloz , 21.11.2017

    Witam.Na opakowaniu od Fix mam napisane,ze 150 ml wody.Jak dam 300 ml wody to sos nie będzie za rzadki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej