Rigatoni z sosem pomidorowym - z pomidorami | Przepisy.pl pixel

Szybkie Rigatoni z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 sztuka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.

Krok 2

Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 3

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.

Krok 4

Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Rigatoni z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej