
Składniki
400 gramów
2 sztuki
400 gramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 sztuka
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.
Krok 2
Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.
Krok 4
Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej