
Składniki
500 gramów
1 sztuka
350 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Następnie dodaj rozdrobnione grzyby i smaż chwilę razem.
Krok 3
Do grzybów wlej śmietanę i doprowadź do wrzenia. Gotujący się sos dopraw Bulionetką wołową Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Ugotowany makaron włóż na patelnię i wymieszaj z sosem. Gotowy makaron nałóż na talerze i posyp płatkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron tagliatelle z grzybami
To danie stanowi połączenie aromatycznych leśnych grzybów i wyrazistego parmezanu, a całość dopełniają przyprawy, cebula i czosnek. Makaron tagliatelle z grzybami jest świetną propozycją do podania na obiad lub ciepłą kolację. Przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom włoskiej kuchni. Danie jest bardzo proste i szybkie w przyrządzeniu – na początek ugotuj makaron al dente według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Dodaj do nich rozdrobnioną mieszankę grzybów i wszystko razem smaż do momentu, aż składniki zmiękną. Pod koniec dodaj śmietanę i doprowadź sos do wrzenia. Dopraw esencją do duszonego kurczaka oraz świeżo zmielonym pieprzem. Danie jest już prawie gotowe, teraz wystarczy tylko połączyć makaron i sos. Tak przygotowane aromatyczne tagliatelle serwuj od razu, najlepiej posypane płatkami parmezanu i udekorowane listkami świeżej bazylii. Cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu powyżej. Smacznego!


































