
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.

Krok 3
Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.

Krok 4
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.

Krok 5
Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej