Klasyczne spaghetti po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczne spaghetti po bolońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 1

Krok 2

Pieczarki potnij w plasterki. Podsmaż wszystko na tłuszczu dodaj mięso.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 2

Krok 3

Podlej bulionem Knorr i duś prze ok.5 minut.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 5 minut.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 4

Krok 5

Ugotuj makaron, odcedź i polej klasycznym sosem bolońskim. Posyp startym parmezanem i podawaj.

Klasyczne spaghetti po bolońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczne spaghetti po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińska karkówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczne spaghetti po bolońskuKlasyczne spaghetti po bolońsku

Wszystkie warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę.