Kanapki z serkiem topionym (kanapka) - przepis | Przepisy.pl pixel

Chrupki z serkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

24 plastry

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki posmaruj serkiem topionym i następnie połóż na nim plasterki salami.

Chrupki z serkiem  - Krok 1

Krok 2

Ogórka pokrój w plasterki i połóż na salami. Wierzch kanapki posmaruj sosem czosnkowym i udekoruj kanapkę pomidorkami.

Chrupki z serkiem  - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby wzbogacić smak kanapek możesz dodać kapary. Takie chrupki kanapki doskonale sprawdzą się np. na domowym przyjęciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupki z serkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupki z serkiem Chrupki z serkiem

Tradycyjne pieczywo coraz częściej zastępuje się chrupkami zbożowymi lub ryżowymi. Zwłaszcza na przyjęciach modne są niewielkich rozmiarów kromki chrupkiego pieczywa z finezyjnymi dodatkami, pastami lub sosami. Jeśli i ty szukasz pomysłu na przekąski, którymi podejmiesz gości, dobrze trafiłaś. Kolorowe kanapki cieszyć będą ich oczy i podniebienia. Położyć można na nich dosłownie wszystko, z łatwością da się je też pięknie przystroić. Ważny jest ciekawy i smaczny dobór dodatków. Niezwykle apetyczne chrupki powstaną z dodatkiem sera topionego naturalnego (lub ziołowego), który zastąpi w kanapkach masło. Na ser połóż pikantne lub łagodne salami, w zależności od upodobań, i ozdób je ogórkami konserwowymi, pomidorkami koktajlowymi oraz kleksami majonezu. Oczywiście, wybrać możesz również własną kompozycję z dodatkiem np. wędzonej ryby, grillowanego bakłażana lub papryki czy dowolnych serów pleśniowych, i cieszyć się swoimi ulubionymi chrupkami.