
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 plaster
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajko posiekaj na drobno. Połącz z majonezem i ketchupem Hellmann's, oraz posiekaną natką pietruszki. Ta tradycyjna pasta jajeczna nada wyśmienity smak kanapkom.

Krok 2
Powstałą pastę nanieś na pieczywo. Na każdą z posmarowanych kromek nałóż szynkę, sałatę oraz plasterki ogórka.

Krok 3
Wszystkie kromki złóż ze sobą, jedną na drugą a następnie ściśnij lekko dłonią. Kanapkę przekrój na dwa trójkąty po przekątnej, z zawiń w papier śniadaniowy.


Dobra rada:
Aby kanapka była chrupiąca, kromki pieczywa opiecz w tosterze.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka klubowa do szkoły
Ugotowane jajko posiekaj na drobno. Połącz z majonezem i ketchupem Hellmann's, oraz posiekaną natką pietruszki. Ta tradycyjna pasta jajeczna nada wyśmienity smak kanapkom.