Pasta z fasolki mung przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z fasolki mung

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj z 2 łyżkami oleju i przyprawami.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, a następnie podsmaż i dodaj do fasolki.

Krok 3

Ucieraj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z fasolki mung - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej