Gnocchi z patelni z warzywami - makaron: przepis | Przepisy.pl pixel

Gnocchi z patelni

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

400 gramów

60 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 garść

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojonego w kostkę kurczaka włóż do miski i posyp ziołami prowansalskimi, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Pozostawiamy do marynowania na co najmniej 30 minut.

Krok 2

W czasie marynowania kurczaka obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, następnie usmaż marynowanego kurczaka na złoty kolor. Do kurczaka dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż wszystko, aż czosnek zacznie pachnieć. Następnie dodaj gnocchi.

Krok 4

Całość zalej wodą i dopraw około ⅓ łyżeczki soli. Przykryj patelnię i smaż gnocchi, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Tuż przed całkowitym ugotowaniem potrawy dodaj szpinak – zmniejszy swoją objętość ze względu na ciepło.

Krok 5

Do gotowego dania dodaj śmietanę i kostkę rosołu z kury Knorr. Dobrze wymieszaj, aby bulion dobrze się rozpuścił. Posyp parmezanem i mieszaj, aż składniki się połączą. W ten sposób powstanie bogaty, aksamitny sos, który całkowicie połączy wszystkie smaki potrawy. Gotowe danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej