Tortilla de patatas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla de patatas

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i przyprawą Knorr, następnie upiecz je w piekarniku w 160*C przez 20 min.

Tortilla de patatas - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w półplastry, paprykę i cebulę w paski, posiekaj szczypiorek.

Tortilla de patatas - Krok 2

Krok 3

Na patelnię wlej pozostałą oliwę i podsmaż na niej cukinię, cebulę i paprykę.

Tortilla de patatas - Krok 3

Krok 4

Jajka wybij do miseczki, dodaj upieczone ziemniaki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Tortilla de patatas - Krok 4

Krok 5

Przygotowaną masę jajeczną wlej na patelnię z warzywami i smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowego omleta udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Tortilla de patatas - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 28.05.2023

    Ile gramów cukinii i ziemniaków?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla de patatas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z tortilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej