
Składniki
8 sztuk
400 gramów
200 gramów
8 plastrów
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Weź 4 kromki chleba żytniego i posmaruj je obficie majonezem Hellmann's, a następnie posmaruj pozostały chleb musztardą Dijon.
Krok 2
Na majonezie ułóż plaster sera szwajcarskiego, a na wierzchu porcję pokrojonej wołowiny. Na wierzch dodaj obfitą ilość kiszonej kapusty, kilka plasterków cienko pokrojonej cebuli, a na koniec nałóż kromkę chleba z musztardą i delikatnie dociśnij kanapkę.
Krok 3
Posmaruj zewnętrzną stronę kanapki cienką warstwą zmiękczonego masła i powoli opiekaj lub grilluj. Na średnim ogniu zajmie to około 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, gdy chleb będzie złotobrązowy, a ser się rozpuści.
Krok 4
Zdejmij kanapkę z patelni i pozwól jej ostygnąć przez minutę lub dwie przed przekrojeniem na pół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej