Kanapka ala Rouben przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka ala Rouben

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

400 gramów

200 gramów

8 plastrów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź 4 kromki chleba żytniego i posmaruj je obficie majonezem Hellmann's, a następnie posmaruj pozostały chleb musztardą Dijon.

Krok 2

Na majonezie ułóż plaster sera szwajcarskiego, a na wierzchu porcję pokrojonej wołowiny. Na wierzch dodaj obfitą ilość kiszonej kapusty, kilka plasterków cienko pokrojonej cebuli, a na koniec nałóż kromkę chleba z musztardą i delikatnie dociśnij kanapkę.

Krok 3

Posmaruj zewnętrzną stronę kanapki cienką warstwą zmiękczonego masła i powoli opiekaj lub grilluj. Na średnim ogniu zajmie to około 3-4 minut z każdej strony lub do momentu, gdy chleb będzie złotobrązowy, a ser się rozpuści.

Krok 4

Zdejmij kanapkę z patelni i pozwól jej ostygnąć przez minutę lub dwie przed przekrojeniem na pół. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka ala Rouben - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej