Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główkę czosnku zawiń w folię aluminiową, upiecz w rozgrzanym do 190*C piekarniku przez około 15 minut. Po tym czasie, pozwól, aby czosnek nieco przestygł, a następnie wyciśnij go ze skorupek i połącz z majonezem.

Krok 2

Mięso wołowe mielone na burgery dopraw solą i pieprzem. Wyrób i uformuj kształt i wielkość burgera. Mięso delikatnie posmaruj olejem, połóż na rozgrzany ruszt, opiekaj z obu stron, aż mięso uzyska ulubiony stopień wysmażenia.

Krok 3

W międzyczasie na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę i pieczarki, dopraw je do smaku solą i pieprzem. Opiecz bułki, posmaruj je obficie majonezem czosnkowym, ułóż najpierw sałatę, a następnie mięso. Na mięso nałóż porcję hummusu. Ułóż na nim cebule i pieczarki a następnie całość przykryj wierzchnią warstwą bułki posmarowaną majonezem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz też ułóżyć plaster sera na mięso.

2

Opinie o przepisie

  • Heniek

    Heniek , 13.05.2024

    Sorry, zero informacji jak przygotować mięso wołowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z hummusem, czosnkowym majonezem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej