Kanapka z krewetkami, pomidorem i kolendrą
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
8 sztuk
3 łyżki
1 garść
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj nożem z odrobiną soli na miazgę, połącz z majonezem. Ciabatę przetnij na pół opiecz 4- 5 minut w nagrzanym do 190*C piekarniku, tak aby bułka się nieco zrumieniła.
Krok 2
Na obie bułki nałóż słuszną warstwę majonezu.
Krok 3
Zaczynając od spodniej kromki, połóż pokrojonego w grube plastry pomidora, ułóż krewetki i kolendrę. Całość domknij górna bułką.

Dobra rada:
Możesz też krewetki drobno posiekać nożem połączyć z majonezem i np. pestkami dyni. Taka pasta krewetkowa idealnie sprawdzi się w kanapce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej