
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
0.25 opakowania
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i posmaruj sosem Hellmann's.

Krok 2
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Układaj na pieczywie na przemian plastry sera i pomidorów.

Krok 3
Włoską kanapkę posyp szczyptą soli a następnie świeżą rukolę. Całość skrop oliwą i podawaj.


Dobra rada:
Możesz przygotować taką włoską kanapkę również z plastrami dojrzewającej szynki, np. parmeńskiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka włoska
Włoska kuchnia jest wyjątkowo smaczna. Słynie z aromatycznych przypraw i niezwykle przyjemnych kompozycji smakowych. Włoska kuchnia bogata jest przecież w soczyste warzywa, sery oraz szynki. Chcesz wyczarować odrobinę Italii we własnej kuchni? Przygotuj kanapkę po włosku według naszej receptury. Powodzenia!
Dla kogo?
Włoska kanapka na ciepło będzie idealną propozycją dla miłośników pieczywa. Nikt nie oprze się chrupiącemu wypiekowi z pysznym wnętrzem. A to wszystko w 15 minut, ponieważ tyle zajmuje przygotowanie naszej receptury. Przepis na włoskie kanapki już na Ciebie czeka. Bierz się zatem do roboty. Niech kanapka w stylu włoskim zagości w Twojej kuchni!
Na jaką okazję?
Śniadanie to idealna okazja do tego, by zaserwować włoskie kanapki. Taki akcent o poranku sprawi, że Twój humor będzie doskonały przez cały dzień. A może nie masz czasu na zjedzenie śniadania? Nic nie szkodzi, zapakuj kanapki po włosku do pudełka i ciesz się pysznym lunchem. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Włoska kanapka z mozzarellą składa się z ciabatty, czyli włoskiego chleba z mąki pszennej i drożdży. Gotową kanapkę z ciabatty z serem i szynką z włoskiego nazywamy natomiast panino i jemy ją zazwyczaj na ciepło – wówczas ser wewnątrz jest przyjemnie ciągnący. Do włoskiej kanapki dodaj tradycyjne śródziemnomorskie składniki, takie jak delikatna mozzarella, dojrzałe pomidory oraz rukola.
Dla urozmaicenia:
Panini – czyli kanapkę włoską – uzupełnić możesz również o oliwki i kremowy majonez. Jeżeli lubisz inne składniki, to śmiało także dorzuć je do środka pieczywa. Przepis już znasz! Włoskie kanapki podawaj na ciepło lub na zimno, skropione oliwą z oliwek i doprawione solą morską.



































