Aromatyczna pasta z makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pasta z makreli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z makreli oczyść z ości i skóry, rozdrobnij.

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę i wymieszaj z rybą i majonezem.

Krok 3

Zmiksuj na gładką masę i dodaj posiekany szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pasta z makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej