
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
1
1
1
1 sztuka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść. Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę, marchew zetrzyj na grubej tarce. Pora pokrój w talarki i opłucz pod bieżącą wodą. Wymieszaj wszystkie razem z Delikatem Knorr.
Krok 2
Filety z dorsza umyj i osusz. Każdy filet z nich skrop oliwą i posyp z obu stron przyprawą Knorr.
Krok 3
Rozłóż 4 duże kawałki aluminiowej folii i posmaruj tłuszczem. Na każdym z nich ułóż po łyżce warzyw, następnie połóż filet ryby i ponownie przykryj warzywami. Dodaj łyżeczkę masła i zawiń każdą porcję w prostokątny pakiecik.
Krok 4
Tak przygotowane porcje ułóż w blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C na 35 minut. Po wyjęciu podawaj z pieczonym ziemniakiem z kwaśną śmietaną i szczypiorem. To danie idealnie nadaje się również do przygotowania na typowym grillu węglowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej