Naleśniki z szynką i pieczarkami - zapiekany przepis | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z szynką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

121

heart
2608 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1582 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3400 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

120 gramów

250 mililitrów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Smaż przez chwilę. Farsz dopraw przyprawą Knorr.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Mateusz Plewa

    Mateusz Plewa , 13.03.2021

    Pyszne. polecam wszystkim!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 02.11.2020

    Dopiero zaczynam próbować Wasze przepisy . Wyglądają bardzo apetycznie . Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Samorajczyk

    Anna Samorajczyk , 08.10.2017

    pycha ! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia , 28.10.2016

    I jeszcze serek powinien tam być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Reczko

    Aneta Reczko , 06.10.2016

    Ja robię z pieczarkami i żółtym serem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Wolerman

    Bożena Wolerman , 15.06.2016

    To dobry pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Górska

    Magdalena Górska , 15.06.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z szynką i pieczarkamiNaleśniki z szynką i pieczarkami

Jeżeli lubisz szynkę, ale znudziło ci się już jedzenie kanapek z wędliną na śniadanie lub kolację, to wypróbuj ten przepis. Naleśniki z szynką i pieczarkami to smaczna alternatywa idealna także na obiad. W dodatku większość składników potrzebnych do przyrządzenia tej potrawy na pewno znajdziesz w kuchni. Jest to proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny. A zatem, do dzieła!

Dla kogo?

Do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę, która nada nadzieniu pikantny smak. Nie musisz się obawiać, że naleśniki z pieczarkami i szynką będą mdłe! Receptura jest na tyle uniwersalna, że z łatwością podkręcisz smak potrawy według własnych upodobań.

Na jaką okazję?

Zapiekane naleśniki z szynką i pieczarkami sprawdzą się jako obiad, kolacja na ciepło i poczęstunek na przyjęcie. Kto powiedział, że proste dania nie sprawdzą się w roli atrakcyjnej przekąski?

Czy wiesz, że?

Ciasto na naleśniki, przygotowane z mleka, jajek, margaryny i mąki, wymieszaj tak aby powstała jednolita masa. Dzięki temu ciasto będzie lepiej rozprowadzać się na patelni. Aby nadzienie nie wypadało z naleśników z szynką i pieczarkami, warto zawinąć je w formę krokietów.

Dla urozmaicenia:

Jeżeli jesteś miłośnikiem połączenia szynki i żółtego sera, przepis na naleśniki z szynką i pieczarkami możesz posypać tartym ementalerem lub goudą, a następnie zapiec. Wtedy twoje danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.