Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem
łatwe
184 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
10 sztuk
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, jajek, odrobiny wody i oleju przygotuj jednolite, gładkie ciasto na naleśniki.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Krok 3
Pokrojone składniki przesmaż na rozgrzanej oliwie, zalej śmietaną, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj kilka minut.
Krok 4
Sos dopraw pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie przecedź.
Krok 5
Odcedzone składniki nałóż na naleśniki, posyp pokruszonym serem i zwiń w rulony.
Krok 6
Pozostały sos ponownie zagotuj i zredukuj nieco jego objętość. Naleśniki podgrzej, ułóż na talerzach i polej gotowym sosem. Udekoruj gałązką tymianku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem
Kremowy farsz z drobiu, grzybów i sera pleśniowego blue świetnie współgra z delikatnymi naleśnikami. Aby go przyrządzić, pokrój mięso w kostkę i podsmaż razem z pieczarkami na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do nich śmietanę i duś przez jakiś czas. Dopraw całość, a potem odcedź kurczaka i grzyby. Ułóż je na przygotowanych wcześniej naleśnikach, posyp serem i zawiń. W takiej postaci zapiecz potrawę w piekarniku. Przykryj ją folią, aby ciasto zachowało miękkość i apetyczny kolor. Podawaj naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem pleśniowym polane odcedzonym sosem i ozdobione świeżym tymiankiem. Będą wyśmienite również udekorowane kaparami. Smak farszu wzbogacisz zielonym groszkiem lub suszonymi pomidorami. Danie jest doskonałą propozycją na obiad, ciepłą kolację, a także na główny punkt imprezowego menu. Naleśniki są delikatne i kremowe, ale nie pozbawione wyrazistości. Serwuj je z roszponką posypaną prażonymi pestkami słonecznika. Masz ochotę spróbować tej smacznej potrawy? Zapoznaj się z podanym przepisem i przygotuj ją na najbliższą okazję.