Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

pozostałe składniki:

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta. Patelnię lekko natłuść i poczekaj do momentu, gdy się rozgrzeje.

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - Krok 1

Krok 2

Smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - Krok 2

Krok 3

Kurczaka, cebulę oraz pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według opisu na opakowaniu i zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - Krok 4

Krok 5

Przygotowanym sosem posmaruj naleśnika i zwiń go jak krokieta.

Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Naleśniki podawaj najlepiej z surówką colesław.

1

Opinie o przepisie

  • Gaja Sadowska

    Gaja Sadowska , 09.02.2020

    może być

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami

Podaj wytrawne naleśniki w nietypowy sposób. Delikatnie pikantny, mięsno-warzywny farsz świetnie skomponuje się z puszystym ciastem. W przepisie na latające naleśniki z kurczakiem i grzybami przyrządza się je w klasyczny sposób – z jajek, mąki, wody i mleka. Usmażone z dwóch stron powinny być delikatnie chrupiące na brzegach, ale też elastyczne i miękkie w środku. Nadzienie do nich przyrządza się z filetów z kurczaka, pieczarek i cebuli. Wszystkie składniki podsmaż razem, a następnie zalej grzybowym sosem. Możesz je ewentualnie doprawić do smaku rozmarynem, świeżo zmielonym pieprzem lub oregano. Gotowy farsz zawiń w przygotowane wcześniej naleśniki i podawaj od razu. Na talerzu udekoruj je świeżymi warzywami. Doskonale pasuje do nich sałatka Colesław, ale też surówka z marchewki lub czerwonej kapusty. Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami będą bardzo smaczne, jeśli posypiesz je startym żółtym serem lub białą mozzarellą i przez chwilę zapieczesz. Zapoznaj się z przepisem na to pyszne i oryginalnie podawane danie.