Naleśniki z gruszkami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z gruszkami i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po przygotowaniu możesz zapiec naleśniki na grillu lub obsmażyć na patelni grillowej - będą miały ładne brązowe paseczki i zrobią się chrupiące.

Krok 2

Wymieszaj mąkę z solą, utrzyj mikserem z jajkami i połową mleka. Stale miksując, powoli wlewaj masło i resztę mleka. Na patelni posmarowanej masłem lub margaryną smaż kolejno dość grube naleśniki. Przygotuj nadzienie: zmiksuj serek z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodaj skórkę z cytrusów, likier i orzeszki, a na koniec gruszkę. Wszystko wymieszaj, posmaruj naleśniki i złóż je w chusteczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z gruszkami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej