
Składniki
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka ze skóry i pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Następnie podgrzej je na patelni do momentu, kiedy się zrumienią. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odczekaj, by trochę ostygły.
Krok 3
Przygotuj masę naleśnikową, mieszając jajka z mlekiem i mąką. Następnie wlej ją na patelnię i podsmaż z obu stron. Rada: Jabłka nie powinny być zbyt kwaśne, ani zbyt słodkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej