Naleśniki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jabłkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka ze skóry i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Następnie podgrzej je na patelni do momentu, kiedy się zrumienią. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odczekaj, by trochę ostygły.

Krok 3

Przygotuj masę naleśnikową, mieszając jajka z mlekiem i mąką. Następnie wlej ją na patelnię i podsmaż z obu stron. Rada: Jabłka nie powinny być zbyt kwaśne, ani zbyt słodkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej