
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
500 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Krok 4
Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.
Krok 5
Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej