
Składniki
1 opakowanie
ciasto:
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
farsz:
200 gramów
1 sztuka
6 łyżek
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmaż naleśniki.

Krok 2
Drobno pokrój cebulę oraz czosnek, po czym usmaż razem z mięsem.

Krok 3
Paprykę pokrój i dodaj do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.

Krok 4
Pod koniec dodaj kukurydzę. Następnie napełnij naleśniki gotowym farszem. Podawaj je złożone, z dodatkiem łyżki śmietany. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki faszerowane mięsem
Naleśniki najczęściej jada się w Polsce na słodko, ale mogą być też lekko pikantnym daniem mięsnym, idealnym na obiad. Dodatek kukurydzy i papryki w tym farszu przywodzi na myśl meksykańskie chili con carne. Naleśniki to potrawa idealna dla osób, rozpoczynających przygodę z kuchnią. Ciasto jest tak proste w przyrządzeniu, że trudno w nim cokolwiek zepsuć, a usmażenie cienkich placuszków wymaga jedynie odrobiny wprawy. Do wykonania sosu, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego, oraz warzyw, które lubisz najbardziej i które masz pod ręką – w razie potrzeby, zamiast papryki wrzuć marchewkę, a kukurydzę, zastąp czerwoną fasolą. Naleśniki z mięsnym farszem będą smakować wyśmienicie także na drugi dzień po zrobieniu – zabrane do pracy i odgrzane na lunch. Wierzch możesz posypać tartym serem żółtym, który rozpuści się pod wpływem temperatury.