Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
0.5 kilograma
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do blendera wsypujemy mąkę orkiszową, wbijamy jaja, dodajemy mleko i wodę oraz szczyptę soli. Miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy ja olejem, wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki kładziemy jeden na drugim by pozostały miękkie i elastyczne.
Krok 3
Kiełbasę kroimy w plasterki i obsmażamy lekko na patelni. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki.
Krok 4
Gotowe naleśniki smarujemy niewielka ilością sosu pomidorowo – śmietanowego. Na środku układamy rządek plasterków kiełbasy oraz paseczków papryki. Rolujemy ciasno i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej