Parówki w cieście francuskim z warzywami
łatwe
8222 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
8 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj dużą deskę do krojenia. Ciasto francuskie pokrój na 8 równych części przypominających prostokąty.

Krok 2
Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski. Paprykę umyj, wydrąż gniazdo z ziarnami i pokrój w cienkie piórka.

Krok 3
Na każdy kawałek ciasta francuskiego wyłóż kilka plasterków pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną Minikostką Smażona cebula Knorr, a następnie dołóż paprykę i plasterek sera żółtego.

Krok 4
Na każdy z przygotowanych kawałków ciasta z warzywami połóż po jednej surowej parówce tak, aby jeden i drugi koniec wystawał za ciasto. Zawiń ciasto z dodatkami wokół parówki i połóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.

Krok 5
Parówki w cieście francuskim posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut.


Dobra rada:
Parówki w cieście francuskim doskonale smakują połączone z ketchupem lub musztardą. Wszystko zależy od tego, jakie dodatki lubisz najbardziej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim z warzywami
Parówki w cieście francuskim to świetny sposób na prostą i jednocześnie efektowną przekąskę, którą możesz podać podczas spotkania w większym gronie lub zjeść jako kolację. Niezbędnymi składnikami dania są ciasto francuskie oraz parówki, ale to dodatek świeżych warzyw i sera sprawia, że zamienia się ono w nietuzinkowy specjał, którym warto podzielić się z najbliższymi. Jak przyrządzić to danie? Prezentujemy przepis na parówki w cieście francuskim, który na długo pozostanie w Twojej pamięci.
Dla kogo?
Parówki w cieście francuskim to przepis, który powinien spodobać się zarówno dorosłym członkom rodziny, jak i dzieciom.
Na jaką okazję?
Oto imprezowy przebój! Parówki w cieście francuskim z dodatkami od razu przykują uwagę gości podczas przyjęcia. Nie tylko świetnie wyglądają, ale też kapitalnie smakują. Nie wiesz, jaka ilość parówek w cieście będzie odpowiednia? Lepiej mieć mały zapas w zanadrzu. Dodatkową porcję ciasta francuskiego z parówkami możesz przygotować przed przyjściem biesiadników i w razie potrzeby tylko włożyć do piekarnika już w trakcie imprezy.
Czy wiesz, że?
Przygotuj parówki w cieście francuskim. Przepis zakłada wykorzystanie papryki, cukinii i pieczarek, jednak pasować będą też inne dodatki, np. bakłażan. Możesz też posypać je sezamem lub czarnuszką.
Dla urozmaicenia:
Zamiast klasycznych parówek możesz wykorzystać też cienkie kiełbaski albo frankfurterki. Przysmak serwuj z dodatkiem ketchupu, sosu BBQ oraz z sałatką – do przepisu na parówki w cieście francuskim z warzywami pasować będzie np. miks zielonych sałat z oliwą albo sosem winegret.