Parówki w cieście francuskim z sosem serowym
łatwe
1388 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
2 opakowania
1 opakowanie
12 plastrów
300 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem wzdłuż na 12 kawałków.

Krok 2
Parówki zawiń w szynkę, a następnie zawiń w ciasto francuskie, ponacinaj je na krzyż nożem na wierzchu i ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.

Krok 3
Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 15 minut.

Krok 4
Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz ulubioną surówką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim z sosem serowym
Jeśli szukasz inspiracji na urozmaicenie smaku parówek, to przepis na te zapieczone w cieście francuskim z sosem serowym z pewnością przypadnie Ci do gustu. Delikatne, chrupiące ciasto otulające mięso będzie doskonale współgrało z jego smakiem. Pamiętaj o tym, aby naciąć parówki zawinięte w ciasto przed pieczeniem – dzięki temu nie wybrzuszą się pod wpływem temperatury. Dodatkowo roztrzepane jajko wniknie do środka, tworząc chrupką powłokę. Parówka zawinięta wcześniej w szynkę zyska dodatkowy smak i aromat. Zamiast szynki drobiowej możesz użyć również parmeńskiej, która świetnie skomponuje się z sosem serowym. Parówki w cieście francuskim to świetny sposób na szybką gorącą przekąskę – ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Jako dodatek dobrze sprawdzi się prosta sałatka przygotowana na bazie sałaty lodowej i sezonowych warzyw. Parówki w cieście francuskim z sosem serowym to doskonała przekąska na spotkanie ze znajomymi lub dobra propozycja na kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis – sprawdzi się na wiele okazji.