
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naleśniki: Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni .

Krok 2
Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak.

Krok 3
Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywar chwile gotuję . Dodaję smażoną cebule i czosnek w mini kostkach po 1 sztuce nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki . Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej