Naleśniki z grzybami z lasu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z grzybami z lasu

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naleśniki: Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni .

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 1

Krok 2

Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak.

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 2

Krok 3

Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywar chwile gotuję . Dodaję smażoną cebule i czosnek w mini kostkach po 1 sztuce nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki . Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto naleśnikowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej