Naleśniki z mascarpone i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mascarpone i bazylią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.

Krok 2

Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.

Krok 4

Bazylię siekamy.

Krok 5

Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej