Tropikalne naleśniki z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalne naleśniki z bananami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1464 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

30 mililitrów

0.3 szklanki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

nadzienie:

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: w naczyniu wymieszaj jaja z cukrem, dodaj mleko, wodę, olej, cynamon, szczyptę soli oraz mąkę – wszystko zmiksuj razem, a następnie na delikatnie posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

Tropikalne naleśniki z bananami - Krok 1

Krok 2

Banany obierz ze skóry, pokrój w plastry. W rondelku rozpuść miód, dodaj napój kokosowy, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień – gdy płyn nieco zgęstnieje, dodaj pokrojone banany i duś jeszcze chwilę. Odcedź i pozostaw powstały sos.

Tropikalne naleśniki z bananami - Krok 2

Krok 3

Na rozłożone naleśniki nakładaj banany i zwiń w rulony. Posmaruj naczynie żaroodporne odrobiną masła i ułóż w nim naleśniki – wierzch posyp resztą (pokrojonego, pokruszonego) masła, przykryj naczynie i zapiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni (około 8-10 minut). Gotowe naleśniki podawaj z przygotowanym wcześniej sosem, udekoruj miętą lub melisą.

Tropikalne naleśniki z bananami - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Pawel Machelski

    Pawel Machelski , 22.02.2021

    fajna apka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda^^ Ktoś

    Jagoda^^ Ktoś , 22.02.2021

    Bardzo smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kolej 123

    Kolej 123 , 02.11.2016

    Owszem brzmi pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Alma

    Alicja Alma , 01.06.2016

    brzmi pysznie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej