Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym
łatwe
993 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
0.5 sztuki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.
Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę bulionu warzywnego Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostkę Knorr.
Krok 4
Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.



































