Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie | Przepisy.pl pixel

Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
1241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

486 osób wydrukowało

Pobierz pdf

993 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

0.5 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.

Krok 2

Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę bulionu warzywnego Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostkę Knorr.

Krok 4

Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

6

Opinie o przepisie

  • A

    A , 07.04.2023

    Ile makaronu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • Katarzyna  Ayuk

    Katarzyna Ayuk , 10.03.2020

    Szybka i pyszna potrawa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dima Dip

    Dima Dip , 20.10.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Pawlicki

    Marcin Pawlicki , 07.12.2015

    bardzo dobre danie łatwe i szybkie . mi smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowymKurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.