Makaron z kurczakiem i sosem ostrygowym
średnie
245 osób zapisało

Składniki
450 gramów
250 gramów
100 gramów
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw.

Krok 2
Kurczaka pokrój na małe kawałki, a marchewkę pokrój w plasterki. Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż, po czym dorzuć marchewkę. Smaż przez około 5 minut ciągle mieszając.

Krok 3
Następnie dorzuć makaron i mieszaj przez 3 minuty, aby zrobił się gorący.

Krok 4
Jaja roztrzep z sosem ostrygowym, wodą i przyprawą Knorr.

Krok 5
Wlej płyn do makaronu z kurczakiem. Smaż jeszcze 3 minuty, aż jajka się zetną.

Krok 6
Mieszaj, aby nie dopuścić do przypalenia potrawy. Podawaj na gorąco z posiekaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i sosem ostrygowym
Makaron zawsze warto mieć w swojej kuchni – sprawdzi się, jeśli będziesz przygotowywać prosty, szybki i smaczny obiad lub ciepłą kolację. Z dodatkiem słodkawego sosu ostrygowego nabierze nieco bardziej egzotycznego charakteru. Będzie doskonale komponował się z delikatnym mięsem drobiowym i marchewką, podkreślając ich smak. Całość połączy jajko – dzięki niemu makaron z kurczakiem i sosem ostrygowym stanie się bardziej kremowy. Jego smak zaostrzysz odrobiną chili oraz imbiru. Podsmaż pokrojone w kostkę mięso, a następnie dorzuć do niego marchewkę. Dołącz do nich ugotowany makaron jajeczny, a po chwili także jajka zmieszane z sosem i przyprawami. Całość smaż do czasu, aż jajka się zetną. Danie posyp posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Będzie też wyśmienite z prażonym sezamem. Potrawę wzbogacą dodatkowe warzywa, np. zielona lub żółta papryka oraz brokuły. Makaron będzie dobrze smakował również w wersji ze smażonym serem tofu. Zrób go na podstawie podanego przepisu, jeśli chcesz przyrządzić potrawę o orientalnym charakterze.