
Składniki
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
100 gramów
250 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.

Krok 2
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.

Krok 3
Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.

Krok 4
Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, następnie dodaj Bulion warzywny Knorr.

Krok 5
Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj.

Krok 6
Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Szukasz pomysłu na szybki domowy obiad? Makaron z kurczakiem i pieczarkami spełni twoje oczekiwania. To potrawa, którą przyrządzisz w parę chwil, a jej smak trafi w gusta każdego domownika. Tak uniwersalnych receptur w kuchni nigdy za wiele!
Dla kogo?
Soczyste kawałki kurczaka w towarzystwie aromatycznych przypraw i żółtego sera to połączenie, które sprawdzi się w kuchni każdego amatora prostych i smacznych dań. Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami to łagodna w smaku potrawa, więc będzie odpowiadać wszystkim osobom, które nie są zagorzałymi fanami zbyt pikantnych czy charakternych propozycji.
Na jaką okazję?
Makaron z pieczarkami i kurczakiem to dobry sposób na pyszny i niedrogi lunch. Możesz mieć też pewność, że po podgrzaniu będzie smakować równie dobrze. To świetna wiadomość! Zwłaszcza gdy często się zdarza, że członkowie rodziny wracają do domu i jedzą posiłki o różnych porach – przepis na makaron z kurczakiem i pieczarkami będzie jak znalazł!
Czy wiesz, że?
Ważnym dodatkiem podkreślającym smak penne z kurczakiem i pieczarkami jest sok z cytryny. Dodaj kilka kropel świeżo wyciśniętego soku do gotowego makaronu, a sos, jaki powstał ze śmietany, będzie smakować wyśmienicie. Ważne jest również to, by makaron penne ugotować al dente. Dzięki temu zachowa swoją jędrność i kształt podczas odgrzewania.
Dla urozmaicenia:
W przepisie na makaron z kurczakiem i pieczarkami możesz użyć także tagliatelle albo makaronowych kokardek. Szczypta chili zaostrzy smak, a jarmuż doda całości kolorytu.