Makaron z pieczarkami i papryką - ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

heart
614 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

941 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1385 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 pęczki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj pieczarki.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i śmietaną.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Paprykę pokrój w cienkie paski i dodaj razem z ugotowanym makaronem na patelnię. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec tego czasu dodaj szpinak pokrojony w szerokie paski oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Danie udekoruj listkami bazylii.

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 18.12.2022

    TAK. Zamiast szpinaku można dodać brokuł. Lubię takie kolorowe dania, szczególnie zimą poprawiają humor.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rurki w kolorowym sosie z pieczarkamiRurki w kolorowym sosie z pieczarkami

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Pieczarki pokrój w ćwiartki.