Chłodna sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodna sałatka

Autor: Michał Pawłowski

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

7 plastrów

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Następnie obierz pomidory i je pokrój. Umyj dokładnie sałatę i porwij ją na mniejsze kawałki. Pokrój szynkę w drobną kostkę.

Krok 2

Włóż wszystkie składniki do miski, dodaj jogurt, sól, pieprz i wymieszaj. Ja dodaję prawie do wszystkiego starty żółty ser, więc można nim posypać. Wszystkie składniki podane są w ilościach "na oko". Składniki zalecam brać według własnego uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodna sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej