Ambrozja – sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ambrozja – sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

null

null

1 sztuka

15 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i gruszkę należy obrać ze skórki, wybrać ze środka gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Z brzoskwinią postępujemy tak samo, czyli obieramy ją ze skórki, pozbywamy się pestki, a miąższ kroimy w kostkę ( nie za drobno).

Krok 2

To samo robimy z miąższem arbuza i dyni, kroimy w kostkę tej samej wielkości co brzoskwinie.

Krok 3

Składniki przekładamy do salaterki. Owoce mieszamy z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Według uznania można jeszcze na koniec całość posypać cukrem pudrem lub odrobiną kakao by nadać wygląd. Dobrze komponować się będzie także szczypta cynamonu, która też nada naszemu przysmakowi nieco innego posmaku.

Krok 5

Najlepiej przechowywać sałatkę w lodówce i podawać bardzo mocno schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej