Pizza ze szpinakiem i fetą – przepis z serem | Przepisy.pl pixel

Pizza ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

289 osób wydrukowało

Pobierz pdf

548 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

400 gramów

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese pomieszaj z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos odstaw na bok, aby wystygł.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wierzch ciasta posmaruj obficie sosem pomidorowym.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie, na patelni zeszklij czosnek i cebulę pokrojoną w półplastry, dodaj szpinak. Całość chwilę przysmaż.

Krok 4

Szpinak ułóż na wierzchu pizzy, oprósz pokruszoną fetą.

Krok 5

Wstaw do rozgrzanego do 220° C piekarnika na 20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dobrym pomysłem jest dodanie do szpinaku suszonych pomidorów.

Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza ze szpinakiemPizza ze szpinakiem

Wśród przepisów kuchni wegetariańskiej pojawia się wiele propozycji przygotowania tej popularnej i lubianej potrawy. Jedną z nich jest pizza ze szpinakiem i aromatycznym pomidorowym sosem. Zobacz, jak przygotować ten włoski specjał w bezmięsnej odsłonie! Przekonaj się, że szpinak i ser solankowy to połączenie wprost idealne – nie tylko w proponowanej pizzy szpinakowej, ale też w wielu innych daniach, a w tych niewegetariański użyj sera feta. Życzymy smacznego!

Dla kogo?

Potrzebujesz zaledwie kilku składników, żeby przyrządzić to smaczne danie. Pizza ze szpinakiem i serem solankowym jest propozycją idealną dla kucharzy, ceniących proste rozwiązania. Zacznij od zrobienia pomidorowego sosu, który możesz doprawić swoimi ulubionymi przyprawami – bazylią, oregano, czosnkiem lub tymiankiem. Efektowną i aromatyczną pizzę ze szpinakiem łatwo dopasujesz do swoich preferencji.

Na jaką okazję?

Dzięki naszym instrukcjom w prosty sposób otrzymasz pikantną i mocno pomidorową domową pizzę ze świeżym szpinakiem, która sprawdzi się zarówno jako bezmięsny obiad, szybka kolacja, jak i przekąska podczas imprezy.

Czy wiesz, że?

Szpinak do pizzy świeży lub mrożony (oba warianty smakują równie dobrze) wystarczy podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem, a następnie go przestudzić i ułożyć na pizzy. Finałem jest posypanie całości serem i włożenie gotowej pizzy ze szpinakiem do piekarnika.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz przyrządzić pizzę ze szpinakiem mrożonym, nie musisz wyjmować go z zamrażarki z wyprzedzeniem. Podczas smażenia rozmrozi się idealnie, a nadmiar wody wyparuje. Na pizzy możesz ułożyć plasterki pieczarek. Dodaj pierś z kurczaka, jeśli zależy ci na mięsnym akcencie.