
Składniki
ciasto:
500 gramów
200 gramów
4.5 grama
50 gramów
50 mililitrów
2.5 grama
300 mililitrów
farsz:
1 sztuka
1 opakowanie
1 puszka
50 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą dobrze wyrabiając. Gotowe ciasto przykryj czystą, płócienną ścierką i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce tak, aby ciasto mogło wyrosnąć.

Krok 2
Po tym czasie ciasto jeszcze raz wyrób ręką, podsyp trochę mąką i podziel na 4 do 6 kul tej samej wielkości.

Krok 3
Na stolnicy lub gładkim blacie stołu delikatnie podsypanym mąką rozwałkuj lub rozciągnij ciasto ręką, formując okrągły placek. Placek ułóż na pergaminie na odwróconej do góry nogami blasze z piekarnika.

Krok 4
W garnku zagotuj pomidory pelatti z Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese - dzięki niemu uzyskasz sos o wyrazistym ziołowo pomidorowym smaku, który będzie miał idealną konsystencję.

Krok 5
Ciasto z wierzchu posmaruj wcześniej zrobionym sosem. Na środek pizzy, na sos, posyp stary sera mozzarella, na ser kolejno układaj plastry czerwonej cebuli, plastry kiełbasy oraz przecięte na pół pomidorki.

Krok 6
Pizzę umieść w nagrzanym do 220°C piekarniku i piecz około 25 minut. Gotową pizzę podawaj posypaną listkami rukoli i pozostałym sosem pomidorowym.


Dobra rada:
Składniki na pizze możesz dowolnie komponować a ciasto na pizzę możesz kupić gotowe.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowa pizza
Domowa pizza to najpopularniejsze, zaraz obok makaronu, danie kuchni włoskiej. Najważniejsze w wykonaniu potrawy są ciasto oraz sos. Układane na pizzy składniki dobieraj wedle upodobań. Wykorzystaj np. tartą mozzarellę, czerwoną cebulę, kiełbasę pepperoni i pomidorki koktajlowe, a po upieczeniu także dodatek rukoli. Już wiesz, z jakimi dodatkami chcesz zjeść ten kultowy przysmak? Sprawdź nasz przepis na domową pizzę i przygotuj ją w swojej ulubionej wersji!
Dla kogo?
Jako dodatki do pizzy domowej świetnie sprawdzą się różne rodzaje warzyw, mięs i serów. Szczególnie popularne są cukinia, bakłażan, papryka, oliwki, kapary, suszone pomidory, pieczarki czy kukurydza. Spośród innych składników do pizzy domowej bardzo dobrze komponuje się też szynka lub tuńczyk. Dzięki przepisowi na domową pizzę wszyscy kreatywni kucharze będą mogli wreszcie popuścić wodze fantazji.
Na jaką okazję?
Ile razy zdarzyło się, że podczas spotkania ze znajomymi zamówiliście pizzę z dowozem pod drzwi, która w smaku okazywała się przeciętna? Niech kiepski posiłek już nigdy więcej nie położy się cieniem na miłym wieczorze. Przygotuj domową pizzę – do kuchennych prac możesz nawet zaprosić gości! Każdy wybierze swoje ulubione dodatki.
Czy wiesz, że?
Aby ciasto na domową pizzę odpowiednio wyrosło, najlepiej odstawić je na około czterdzieści minut w ciepłe miejsce i rozkładać na papierze do pieczenia lub w formie, dopiero gdy zobaczysz, że już urosło. W przepisie na domową pizzę sos (np. pomidorowy) powinien być wyrazisty i aromatyczny, dlatego warto do niego dodać świeże lub suszone zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dla urozmaicenia:
Z serów świetnie smakuje mozzarella, ser pleśniowy czy roladka z sera koziego. Domowa pizza i świeża bazylia, oregano czy orzechy to idealne połączenie. Jako dodatek podawaj do niej pozostały sos pomidorowy, ketchup albo sos czosnkowy.