Ciasto na pizzę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto na pizzę

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 gramów

150 mililitrów

1.2 łyżeczki

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże (drożdże 25g) albo drożdże instant wsypać do miski z ciepłą wodą dodać 2 łyzki mąki oraz cukier i dokładnie wymieszać i odstawić gdzieś tak na ok. 10-15 min do wyrośnięcia

Krok 2

Mąkę przesiać do miski z solą zrobić wgłębienie w środku i wlać rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2-3 minuty mieszać składniki pod koniec wlać oliwę

Krok 3

Zależy kiedy robisz pizzę skoro np. Dziś to rozczyn zrobić dzień wcześniej

Krok 4

Rozczyn wsadzić do lodówki na noc i na następny dzień wyjąć zasypać górę mąka i odstawić na jakieś 2-3 godziny. Następnie wyrabiać ciasto na stolnicy i znów dać do miski do wyrośnięcia

Krok 5

Następnie możesz przedzielić ciasto na kilka części uformować kulę i wziąść 1 kule a resztę odstawić na inny dzień

Krok 6

To tyle mam nadzieję że dobry przepis:)

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto na pizzę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej