
Składniki
7 gramów
150 mililitrów
1.2 łyżeczki
250 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże (drożdże 25g) albo drożdże instant wsypać do miski z ciepłą wodą dodać 2 łyzki mąki oraz cukier i dokładnie wymieszać i odstawić gdzieś tak na ok. 10-15 min do wyrośnięcia
Krok 2
Mąkę przesiać do miski z solą zrobić wgłębienie w środku i wlać rozczyn. Sukcesywnie zagarniać łyżką mąkę do środka i przez 2-3 minuty mieszać składniki pod koniec wlać oliwę
Krok 3
Zależy kiedy robisz pizzę skoro np. Dziś to rozczyn zrobić dzień wcześniej
Krok 4
Rozczyn wsadzić do lodówki na noc i na następny dzień wyjąć zasypać górę mąka i odstawić na jakieś 2-3 godziny. Następnie wyrabiać ciasto na stolnicy i znów dać do miski do wyrośnięcia
Krok 5
Następnie możesz przedzielić ciasto na kilka części uformować kulę i wziąść 1 kule a resztę odstawić na inny dzień
Krok 6
To tyle mam nadzieję że dobry przepis:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej