Sałatka z penne z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z penne z sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

6 łyżek

6 łyżek

50 gramów

6 plastrów

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Ser zetrzyj na tarce i wymieszaj z sosem.

Krok 2

Plastry boczku usmaż na chrupko na suchej, rozgrzanej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku. Pomidorki pokrój na połówki.

Krok 3

W misce wymieszaj ugotowany makaron z sosem i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokruszonym boczkiem oraz połówkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z penne z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej