Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
100 gramów
2 szczypty
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój polędwicę w niewielką kostkę. Podsmaż na patelni, doprawiając mieszanką przyprawową z dania Doner Kebab.
Krok 2
Rozmroź groszek i fasolkę w głębokim rondlu lub na patelni. Dodaj pokrojoną paprykę i pieczarki. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Knorr i duś do miękkości. Na końcu dodaj kukurydzę.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj nudle Knorr'a, zalewając je wodą i odstawiając na kilka minut.
Krok 4
Połącz mięso z nudlami oraz warzywami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej