
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
7 łyżek
1 szklanka
2 sztuki
7 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekroić na połówki każdą . Rozklepać tłuczkiem do mięsa na duże płaty najlepiej przez folię spożywczą tak by nie uszkodzić mięsa . Pokroić w paseczki paprykę i ogórki. Na każdy płat mięsa położyć porcje papryki i ogórka . Zwinąć rulony zaginając brzegi tak jak na zrazy .
Krok 2
Wymieszać zawartość torebki fixa ( część z sosem odłożyć ) zmieszać z bułką tartą . Panierować zawijaski w panierce - jajku - panierce . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej